Szolgáltatásaim

Pigmentfolt halványítás

Pigmentfolt halványítás

A pigmentfoltok sokak számára jelentenek zavaró esztétikai problémát, egyrészt az életkoruknál idősebbnek tűnhetnek miattuk, másrészt foltoktól a bőr élettelennek és egyenetlennek tűnik. Ezek általában az arc, a nyak, és a dekoltázs területén, valamint a kézfejek bőrén alakulnak ki. A problémák közvetlen kiváltó oka a napsugárzás UV tartománya. A hátterében ugyanakkor szerepe lehet genetikai tényezőknek, hormonális változásoknak, bizonyos gyógyszereknek, vagy egyes belső szervi betegségeknek is. A pigment-foltosodásra hajlamos páciensek esetében a napfény védelemre fokozott figyelmet kell fordítani, és egész évben javasolt a magas (30-50 faktoros) fényvédőkrém használata. A kezelés során az intenzív pulzáló fény energiáját használjuk fel, a hullámhossz változtatásával a különféle a pigmentált bőrelváltozások, mint például szeplő, öregségi foltok, nap okozta bőrelszíneződés stb. kezelhetők, halványíthatók.

Az IPL kezelés az egyik legmodernebb kezeléstípus, amellyel különböző bőrproblémák kezelhetők és megfiatalítható a bőr.

Mit jelent az IPL villanófényes kezelés?
Az IPL betűszó (Intense Pulsed Light) jelentése intenzív pulzáló fény, és a szépészeti kezelés során a polarizált fény energiáját használjuk fel. A különböző hullámhosszúságú fényenergia a bőr különböző rétegeibe hatolva a pigmentált sejtekben nyelődik el, és hőenergiává alakulva a nem kívánatos pigmenteket és a szőrtüszőket károsítja. A hőenergia által a bőr sejtjei stimulálhatók, ezáltal a zavaró elváltozások csökkenthetők. A bőr a haj és a szőr pigmentációját a melanin okozza, és a pulzáló fény a melaninban nyelődik el. A fényenergia a bőr középső rétegébe hatol be anélkül, hogy a bőr felső rétegét károsítaná.

Sminktetoválás referenciák

Hol alkalmazható az IPL kezelés?

Előtte-utána

Szemöldöktetoválás

Előtte
Utána

IPL kezelés menete

01.

A villanófényes kezelés előtt eltávolítjuk az arckrémet és a sminket, és a kezelendő felületet fertőtlenítjük, majd bekenjük hűsítő géllel.

02.

A kezelés alatt a kozmetikus és a páciens is védő szemüveget visel, a készülék kezelőfején lévő hűtőegység révén csak minimálisan érezhető kellemetlen érzés, esetleg enyhe csípő, szúró érzés és bizsergés előfordulhat.

03.

Az időtartama 10-30 percig tart a kezelt terület nagyságától függően. A végén a kezelt területet hűtjük, majd nyugtató hatású bőrtápláló krémmel bekenjük.

Mely területeken lehet a szépészeti kezelést végezni?

Az arc különböző területein előforduló aknés hegek, időskori barna foltok, rosacea, valamint seprűvénák és egyéb értágulatok kezelhetők. A ránctalanító kezelések az arc, a száj és a szem körüli terület, a nyak és a dekoltázs esetében végezhetők eredményesen.

Mikor látható az IPL kezelés hatása, milyen eredmények várhatók az első kezeléstől?

Kinek nem ajánlott a IPL kezelés?

A következő egészségügyi problémák, állapotok, betegségek fennállása esetén nem javasoljuk a sminktetoválást:

Mire figyelj utána?
Nagyon fontos gondoskodni a megfelelő fényvédelemről, magas faktorszámú fényvédőkrém rendszeres használatával.

A weboldalon sütiket használunk a felhasználói élmény biztosítása érdekében. A weboldal használatával Ön ezt tudomásul veszi.

Nyilatkozat megnyitása